Infinity Spa - BKK
Space Popular’s design for a new type of day spa in central Bangkok. 

 Location  Bangkok - Thailand
 Type  Interior Design, Furniture Design, Branding
 Year  2016
 Status  Completed
 SPOPeople  Lara Lesmes, Fredrik Hellberg, Jariyaporn Prachasartta,  Tachapol Tanaboonchai, Suthata Jiranuntarat, Kanyaphorn Kaewprasert, Kornkamon Kaewprasert
Client René Anant Feddersen, Benji Attiwatt Pearce
Photographs W Workspace & Space Popular


Over 20 individual pieces of furniture ranging from massage beds to display cabinets were designed as part of Space Popular's "First Collection for Infinity Spa Bangkok. 

Housed within two standard Bangkok shophouses (the most common type of construction in the city), Infinity Spa is an exercise on object versus background. The thai shophouse typology consist of a 5 meter wide, 10 meter deep, 4 storey terraced building, with the ground floor featuring a double-height void with a mezzanine. These concrete shells all share the same layout, sizes, proportions and materials; being the most generic spatial typology in the city where all kinds of programs are stuffed. Besides the practical issues that this typology poses, experientially the aim was to visually eliminate the concrete shell with the use of few materials: paint, light and textiles; and concentrate the attention on the nearly 20 custom-designed furniture pieces that would communicate purpose in an otherwise muted space. 

With a few exceptions in the entrance lobby, all floors are painted white, as are all walls and ceilings behind the layers of backlit foam and fabric. All these surfaces form a neutral glowing backdrop, an abstract interior without a single opening to the outside where the curtain is the only signifier of the outdoors; making boundaries of this white concrete box ambiguous and giving it a sense of ethereality. What started as a technical environmental necessity (absolute light and temperature control for the spa treatments) became the driving experiential feature. 

The lack of architectural features lets the eye travel from object to object undistracted. These objects (furniture pieces) are in extreme contrast with the background: whilst the space is monochrome, white, soft and textured, the objects feature a high saturation polychromy with smooth materials such as metal, marble and leather. Each piece serves a very different purpose: from accommodating all the different positions of a particular massage treatment to holding a specific nail polish bottle; but all of them constitute a collective identity through their forms and colours, constructing the identity of the space whilst addressing very important and distinct  issues of comfort and ergonomics. Space Popular designed also the graphic profile of the spa, delivering a complete brand identity for this new spa concept envisioned together with the client. All parts together build up to a fully embodied and immersive experience and, with the emphasis placed on objects, the space as a character becomes detachable from its location. 
Third Floor
Second Floor
Ground Floor

Ground Floor and Mezzanine - Reception, Lobby, Bar, Toilets and foot washing stations. 

Second Floor - Nail lab and Private treatment rooms 
Third Floor - Private treatment rooms 

View from main door into the main lobby and the mezzanine.

Lounge Chairs in the Lobby

Ceiling above the lobby as seen from the mezzanine with display cabinets and hanging lights visible. 
Ceiling in the double height lobby 

Bar in the lobby
View across the lobby

Reception desk in the lobby

Reception desk in the lobby. 


View towards the private manicure and pedicure rooms on the second floor.

The two stories tall shelf seen on the mezzanine where it serves as a bench for the foot washing station. 



Hand washing basins on the mezzanine  

Steel display unit for nail bottles attached to the central column on the second floor. 

Custom made massage bed in one of the private treatment rooms. 


View of the mezzanine from the stairs with the grand shelf in the foreground. 

Three of the private rooms on the second floor.

Marble top and eliminating surface of the storage cabinets on the second floor. 

Map and logo for Infinity Spa designed by Space Popular. 

Display cabinet on the mezzanine integrated into the bespoke railing. 

Staircase from the second to third floor.